7 april 2008

De terugkomst

Hallootjes,
Oef, het is dan toch gelukt. Gisterenavond rond 7 uur vonden we onze bagage voor het kantoor lost luggage op de luchthaven in PP. We sprongen een gat in de lucht, gevolgd door een kleine indianendans met bijhorende vreugdekreten. En onze tickets zouden ook in orde zijn. We komen terug op maandag, zoals gepland. We vliegen nu wel met andere maatschappijen: van PP naar Hong Kong met Siem Riep Airways en dan van HK naar Londen en vandaar naar Brussel met.... inderdaad Britisch Airways. Gezien de gebeurtenissen van de afgelopen weken is dat natuurlijk een ENORM risico. Maar we vertrouwen er op dat het wel zal lukken.
Gisteren hebben we een rustige dag gehad. Wat langer geslapen, bezoekje aan het apartement van Lieke (groot, ruim, luchtig, gezellig,..). In de namiddag zijn we naar een meeting gegaan over gezinnen met kinderen die aan de rand leven van de grootste vuilnisbelt van PP en daar, in de stank, een paar dollars per dag verdienen met het uitzoeken van recycleerbaar materiaal tussen de vuilhoop! Schrijnende toestand. Het bezoek aan de vuilnisbelt werd afgebroken toen plots een tropische regenbui het aarden veldwegske vol gaten er naartoe veranderde in een modderpoel. De pickup ( met Lieke aan het stuur!) dreigde vast te geraken. Ik zat achterin de laadbak vastgeklemd tussen 7 andere vrouwen en 1 dappere(?) man. Heel en weer geschud, ellebogen en knieen overal, water langs mijn nek, tshirt en enige schort, opspattende modder,... Enfin, gelach alom.
Nu ga ik maar snel verder inpakken, binnen een uurtje ga ik ontbijten met Silke en dan vertrekken we. We gaan blij zijn jullie allemaal terug te zien, Maar ik vertrek ook weer met pijn in het hart, want het was hier meer dan goed...
Lieve groetjes en tot gauw. Martine