20 maart 2008

Verslag vanuit Cambodja




Mevrouw Martine Peters en Silke Vanspauwen zullen op 2 april 2008 ter plaatse getuige zijn van de inhuldiging van het waterproject in Taing Krasaing, Cambodja.

Dankzij de steun van de provincie Limburg kunnen zij een bezoek brengen aan het waterproject. Zij zullen hun belevenissen en ervaringen aan jullie voorstellen.

24 opmerkingen:

Anoniem zei

Echt een heel goed initiatief
en ze hebben ook de beste kandidaat gekozen om naar Cambodja

"HGI for Life"-fan
Jakob

Anoniem zei

Morgen (donderdag 27 maart) vertrekken Martine Peters en Silke Vanspauwen naar Cambodja. Ik wens jullie een onvergetelijke reis en tot over 2 weken. Ik kijk uit naar jullie verhalen over jullie wellicht onvergetelijke ervaring! Hopelijk kunnen we jullie belevenissen op de voet volgen via deze blogspot... Groetjes, Kris Coenegrachts

Anoniem zei

De koffers zijn gepakt, ik heb er echt heel veel zin in. Ik ben super blij met deze unieke kans en ik ga ze met beide handen grijpen. Jullie zullen zeker nog van ons horen.

Groetjes Silke

ps: dankjewel jakob :-)

Anoniem zei

Collega Martine, beste Silke, ik wens jullie een onvergetelijke reis! Geniet ervan!

Marianne Sohl

Anoniem zei

Lieve Martine, beste Silke

ik kijk echt uit naar jullie eerste schrijfsels! Laat gauw iets van jullie horen! Ondertussen wens ik jullie een heerlijke reis, met heel veel belevenissen en ervaringen waar we achteraf ongetwijfeld in geuren en kleuren van mogen meegenieten.
Heel veel lieve groeten,

Marita Thijs

Anoniem zei

Ik ben echt benieuwd naar jullie ervaringen. Maak er een onvergetelijke reis van! Succes!!

Anoniem zei

Het avontuur is al goed gestart.
Britisch Airways vandaag een soep door opening nieuwe terminal 5.
Vlucht gemist in Londen , nu dadelijk andere vlucht over Bankok. Maar ze zijn nog steeds goed gezind .
groetjes martine en silke

Anoniem zei

WIJ zijn dus nog steeds goed gezind.
op een qwerty toetsenbord typen is niet zo makkelijk
onze minuten zijn nu op
m en s

J. D'huys zei

Hallo Martine en Silke. Ik hoop dat jullie reis goed verloopt. Minder goede start in Londen, geen erg. Na veel regendagen (overvloed aan WATER) is het hier vandaag eindelijk droog weer. Laat me even wegdromen van het warme weer waarin jullie waarschijnlijk zitten. Stop ook daarvan een beetje in jullie reiskoffer. Grtz.
Jean

Anoniem zei

Martine en Silke, ik verneem via mijn tante dat jullie niet alleen problemen hadden met de vlucht, maar daarnaast ook nog jullie bagage spoorloos is. Hopelijk vinden jullie deze snel terug, al hebben jullie in Cambodja niet zoveel kleren nodig met die temperaturen waarvan jullie momenteel genieten, dus hebben we ook niet té veel compassie, hè ;-) Hopelijk komt het snel in orde, maar in het slechtste geval betaalt Britisch Airways jullie een nieuwe garderobe, ook niet slecht! Veel plezier!

Anoniem zei

Nog steeds geen nieuws van de bagage. Martine zou naar British airways telefoneren want die schijnen zaterdag morgen (jullie tijd te werken, ik ben benieuwd! Van Joker's kant geen antwoord!
De moraal is goed en we hadden enkele goede uurtjes en een lekkere lunch samen vandaag. Kochten enkele dingetjes op de Russische markt... en ze kregen een T-shirt van het project, dat hen beiden goed staat. Straks gaan ze mee naar de Eucharistieviering en gaan we uit souperen, ook met het Italaans koppel dat al hier is, de tijd vliegt.
Ik zag de twee artikels -krantenknipsels... Jullie hebben er inderdaad VEEL werk van gemaakt en nog... Hopelijk valt alles 100% mee van jullie kant ook.
Groetjes, Lieke Coenegrachts

Martine Peeters en Silke Vanspauwen zei

Dag iedereen,

Gisteren toen we zijn aangekomen hebben we al een wandeling gemaakt door Phnom Penn.
We logeren in een gezellig hotelletje.
Deze morgen hebben we lekker ontbeten. We hebben ons meteen aangepast door noodlesoep met kip te eten. Het was heel lekker. Hierna hebben we een lekkere shake gedronken. Martine met mango en ik met kokosnoot.
Na het ontbijt zijn we met Lieke naar de Markt gegaan.
En we zijn net terug van een wandeling naar de Tonle Sap (een rivier)

Nu zijn we meer informatie over onze bagage aan het verzamelen, maar het vlot helemaal niet. De bagage is ergens zoekgeraakt in Londen dat is het enige wat we weten.

Maar Lieke zorgt wel goed voor ons. Ze heeft ons al een propere t-shirt gegeven met reclame voor het waterprojecht op. Ik (Silke) heb vandaag op de markt (Russian Market) een short gekocht want ik zat te puffen met mijn jeans ! Op deze markt hebben we ook veel lekker fruit gekocht.

Ik hoop dat het snel in orde komt met de koffers. Maar we zullen ons wel redden.

We zullen jullie op de hoogte houden over het verdere verloop.

Groetjes Martine en Silke

Anoniem zei

Op het thuisfront is het blijkbaar beter wat kledij betreft. Het zal wel allemaal in orde komen! Geniet ginder maar van een gans andere wereld. Het zonnetje en een goed gezelschap zal bij jullie zeer zeker van de partij zijn. Groetjes en XXX van mama, papa, Bas, Gijs en Hanne

Anoniem zei

For every 1,000 passengers carried by BA in 2006, 23 bags went missing according to data from the Association of European Airlines (AEA).

Across the 24 largest airlines, more than 5.6 million bags went missing.
This is an average of 15.7 bags per 1,000 travellers.
About 85% of missing bags were returned to their owners within 48 hours, the AEA said, but it added that some "never get returned at all".

(http://news.bbc.co.uk/1/hi/business/6524639.stm)

Ik hoop dan ook dat jullie deel uitmaken van die laatste 85% ...

Martine Peeters en Silke Vanspauwen zei

Bedankt voor het opzoekwerk.
Nu zijn we pas echt ongerust. :-)

Door het goede weer zijn we zelfs nog beter gezind ;-)

groetjes en geniet van de foto's

Alida Pagnaer zei

Sterkte, meisjes! Maar zo te zien laten jullie het niet aan je hart komen, zo zonder bagage!
Silke, sta je op een trapje of ben je zo gegroeid ondertussen? ;-)
Wij volgen jullie!
Groetjes
Alida Pagnaer

Anoniem zei

Wij volgen jullie nieuws. Ik (Nele) vind het super dat Silke mee is! Geniet er met volle teugen van! Nicole en Nele.

Anoniem zei

Hoe is het daar?
Hebben jullie de bagage al terug?
Ik hoorde van mama dat die kwijt is. Dat is echt wel jammer! Hopelijk vinden ze alles nog terug!
Ik wens jullie nog heel veel plezier daar!! Geniet ervan!!
Groetjes van Hanne & Yip :)

Anoniem zei

Hallo beste Martine en Silke,

Wat een soep, zeg, met die bagageperikelen. Hopelijk zorgen ze daarginds goed voor jullie. Geniet van jullie reis. Tot binnenkort.
Groetjes,
Rosette Vanelderen

Anoniem zei

Beste Silke en Mevr. Peeters,
Amai, zo te horen is het echt wel een avontuurlijke reis. Weet niet of de problemen met de koffers ondertussen al zijn opgelost maar dat zal wel inorde komen denk ik. Geniet er alleszins toch maar van en pieker daar niet teveel over.
Hoe verloopt het daar wat met het hele project? Ben echt razend benieuwd maar de verhalen zullen nog wel volgen e?
Geniet nog van de laatste dagen, zijn vandaag namelijk al vrijdag! Ondertussen houden de rest en ik ons wel bezig met zo'n dingen als portfolio's ineensteken, zelfstudie wiskunde en herhalen =D
GENIET ER DUS MAAR VAN!!

groetjes, succes en nog veel plezier!
Jellis

Anoniem zei

Martine en Silke
Jullie zien er beeeeeldig uit in jullie nieuwe outfits!
Op school zijn we druk bezig met de voorbereidingen van Graffissimo. Ook het slot-event op 22/05 krijgt vorm. HGI gaat ervoor!
Enne.. graag op maandagochtend een minuutje stilte houden in Bangkok, als medeleven met ons hier, als we weer naar school gaan.
Groetjes,
Marianne

Anoniem zei

Dag lieve Martine en Silke

Ik heb al eerder iets geschreven maar het is al zo mysterieus verdwenen als jullie bagage. Ik ben zo trots op jullie dat jullie deze reis wilden maken. Jullie hebben vast veel verhalen en mooie foto's bij! Groetjes en een veilige reis terug!
Lene Poelmans

Anoniem zei

Dag beste bloglezertjes,

alles verliep HEEL h é é l goed! Martine en Silke zijn erg in hun nopjes. Martine werd als beroeps fotograaf uitgeroepen en Silke werd de "darling" van iedereen hier. ze genoten van alles. Stel je voor zonder hun bagage... Gisterenavond toen we in Phnom Penh toekwamen vernamen we in de luchthaven dat hun bagage vanavond rond 19h00 er zou zijn en morgen vroeg om 9h00 moeten ze terug in de luchthaven zijn voor hun vertrek naar Belgie, stel je voor! Maar de moraal bleef/blijft hoog... Einde goed alles goed!

Als Bilzen het nu in verhouding ZO GOED gaat doen, wel dan ligt Cambodja overal op de hoogste plank en dat verdienen ze want het resultaat is tot nu schitterend. De EU vertegenwoordiger en de Belgische Ere-Consul evenals de Italiaanse delegatie en alle genodigden vinden het een erg interessant en geslaagd project. De meer dan 1000 aanwezigen volgden alles met grote belangstelling én we waren de volgende dag op de nationale T.V. met veel luister en glorie.

Onze toeristische uitstap naar Angkor Wat werd een aangename en relaxerende bekroning. Een fantastische sfeer van allemaal gelukkige mensen, om wat was. Ook grote bewondering voor de rijke Khmer cultuur.

Vandaag gaan we naar een gans ander project - het stort van Phnom Penh - waar duizende kinderen en volwassenen hun dagelijks inkomen verdienen door uit te rapen wat nog enigzins nuttig en verhandelbaar/ verkoopbaar is (plastiek, flessen, tinnen drank doojes (cans) enz.). Het zal een indrukwekkend bezoek worden! en het is erg vochtig en heet, dus nog dieper dóór-dringend... Wij gaan er met een 15-tal van verschillende NGO's naar toe. Ik heb dat bezoek nog zelf nooit gedaan, dus een énige gelegenheid.

Liefs te delen met allen, Lieke

Alida Pagnaer zei

Een hele goed reis gewenst!!
We kijken uit naar jullie reisverslag!
Alida Pagnaer